Annons

Annons

Baconlindad rostas med potatismos

Rostas är lika gott som oxfilé fast billigare! Den här rätten går snabbt och lätt att laga. Servera med ett gott potatismos med parmesanost och örter.

Dela
(0)

Rostas med potatismos

4 port
1 kg potatis
¾ dl grädde
2 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad basilika/persilja
600 g rostas
4 skivor bacon

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Potatismos: Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka potatisen riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min. Häll av vattnet och stöt eller mosa potatisen. Blanda den med grädde och parmesanost. Vänd ner örterna i moset.

Annons

2. Skär köttet i 4 lika stora bitar. Linda baconskivorna runt om köttet. Krydda köttet med salt och peppar.

3. Stek köttet i lite smör på hög värme i en stekpanna ca 2–3 min per sida. Servera med ört- och parmesanpotatismoset.

 

Serveringstips!

Lägg 4 små kvistar cocktailtomater på en bakpappersklädd plåt, strö lite strösocker över tomaterna och rosta i övre delen av ugnen på 225° i 15–18 min. Gott att servera till alla kötträtter.

 

Läs mer

Kycklingrullader

Lövbiff i grönpepparsås

Fläskytterfilé med madeirasås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…