Annons

Annons

Baconlindad kycklingfilé

Baconlindade kycklingfiléer är lätta att göra. Bacon ger god sälta till kycklingen och äpplet tillför sötma. Ska du ha gäster gör den här rätten garanterat succé!

Baconlindad kycklingfilé

4 port
4 kycklingfiléer
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 pkt bacon i skivor, 140 g

Sås
1/2 rött äpple
1 liten vitlöksklyfta
2 msk smör
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
3 msk konc kalvfond
2 msk vetemjöl
2 msk senap
1–2 msk calvados el äppelcider
3/4 msk kinesisk soja
2 msk hackad färsk el 1–2 tsk torkad oregano

Annons

Garnering
äppeltärningar
dill, kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Stek baconet till fin färg men inte så att det blir hårt.

2. Rulla in filéerna i bacon och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek till 70 innertemp, ca 20 min.

3. Sås: Hacka äpplet och vitlöksklyftan. Fräs det hackade i smör i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera kycklingen i såsen tillsammans med kokt potatis, morötter och gröna bönor. Strö gärna hackade äppelbitar över kycklingen och dill över potatisen som garnering.

 

Läs mer:

Kyckling i kokos och saffran

Tacogratäng med kyckling

Kycklingbullar med potatis och sås

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…