Annons

Annons

Baconlindad kycklingfilé med potatissallad

Baconinlindad kycklingfilé blir alltid saftig. Här lägger vi till färska örter och serverar med potatissallad och vitlökssås.

Dela
(0)

Baconlindad kycklingfilé

4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 msk hackade färska örter, t ex basilika
1 pkt bacon i skivor, 140 g

Potatissallad
700 g färskpotatis el smått & gott-potatis
2 msk vinäger
4 msk olivolja
1 msk dijonsenap
2 tsk flingsalt
2 krm grovmald svartpeppar
1 knippe gräslök
200 g cocktailtomater
1 liten påse babyspenat

Annons

Vitlökssås
3 dl gräddfil el lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad gräslök

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela filéerna på längden och bryn dem till fin färg, de behöver inte vara färdigstekta. Strö över örter och peppar. Rulla in bitarna i bacon och lägg dem på en liten plåt. Stek ca 20 min i ugnen.

2. Vitlökssås: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

3. Potatissallad: Skrubba potatisen. Halvera och koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.

4. Blanda vinäger, olja, senap, salt och peppar. Klipp gräslöken, halvera tomaterna. Skölj spenaten. Blanda potatisen med tomater, gräslök och spenat. Häll dressingen över.

5. Servera kycklingen med potatissalladen och såsen.

 

Läs mer

Kreolsk kycklinggryta

Kycklingrullader och cidersås

Torskrygg med persiljesmör

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…