Annons

Annons

Baconlindad kyckling på rotfruktsbädd

Vilken festmiddag – kyckling med gräddsås och ugnsstekta rotfrukter med krispiga sugar snaps.

Dela
(0)

Baconlindad kyckling

4 port
4 kycklingfiléer
140 g bacon i skivor
2 msk smör

Gräddsås
1/2 gul lök
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar
1–2 tsk maizena majsstärkelse

Annons

Rostade rotfrukter
900 g delikatesspotatis
1 knippe späda morötter
3 msk finhackat kryddgrönt
2–3 msk rapsolja
flingsalt
150 g sugar snaps el sockerärter
1 knippe grön sparris

Garnering
persilja
Ugn 225

 

Gör så här

1. Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé på längden. Krydda med peppar och linda baconskivor runt filéerna.

2. Stek kycklingen runtom i smör tills de har fått fin färg. Låt kycklingen steka klart på medelstark värme under lock i 10–12 min. Eller låt dem steka färdigt i ugnen, kontrollera att köttsaften är klar.

3. Gräddsås: Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör utan att den får färg. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Smaka av med salt och peppar. Red med maizena majsstärkelse utrört i lite vatten om du önskar en tjockare sås.

4. Rostade rotfrukter: Tvätta potatisen och dela dem ev. Ansa morötterna men behåll dem hela. Blanda samman örter, olja och lite flingsalt. Fördela rotfrukterna på en bakpappersklädd långpanna och häll örtoljan över, blanda om ordentligt. Stek mitt i ugnen i ca 30 min eller tills potatis och morötter har fått fin färg och är klara.

5. Ansa sugar snapsen och koka dem i ca 1 min, skölj i kallt vatten. Ansa sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 3 min, spola genast av i kallt vatten, dela i mindre bitar. Blanda sugar snaps och sparris med rotfrukterna.

6. Lägg upp blandningen på ett serveringsfat och placera den baconlindade kycklingen ovanpå. Garnera med persilja. Servera med såsen.

 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Linnea Eriksson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…