Annons

Annons

Baconlindad kyckling och vitlökssås

Kycklingfilé som lindas med bacon och serveras med vitlökssås och ugnsrostad potatis. Lättlagad och festlig bjudmat!

Annons
Baconlindad kyckling och vitlökssås recept

Baconlindad kyckling och vitlökssås.

4 port
4 majskycklingfiléer, ca 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 pkt bacon, 125 g

Sås
2 dl sky från stekning
2 msk konc kalv- el kycklingfond
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
3 msk soja
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Bryn kycklingfiléerna i smör i stekpanna. Salta och peppra och rulla in dem i bacon. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 15 min.

2. Sås: Vispa ihop ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 5 min.

3. Servera såsen till kycklingen tillsammans med ugnsstekt potatis, sallad, gröna bönor och kokta morötter.

 

Läs mer:

5 krämiga pannkaksrullar

Lövbiff i fransk senapssås

Färsbiff och mustig rödvinssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…