Annons

Annons

Baconlindad fylld fläskfilé

Fylld fläskfilé som lindats med bacon, hur gott låter inte det! Låt gärna köttet vila längre än 10 minuter efter att det tagits ut ur ugnen så att osten stelnar lite.

Dela
(13)

Baconlindad fylld fläskfilé

4 port
500 g fläskfilé
150 g fetaost
1 dl basilikablad
8 skivor bacon

Cidersås
1 dl sky från ugnsstekningen
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl fläderdryck av ciderkaraktär
21/2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Putsa filén. Skär en skåra längs med filén.

2. Skär fetaosten i avlånga bitar. Fyll skåran i köttet med fetaostbitar och basilikablad.

3. Rulla ihop köttet hårt med hjälp av bacon runt om.

4. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och sätt en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek mitt i ugnen till 70° innertemp, ca 35 min. Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka.

5. Sås: Vispa alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sjud 5 min. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera fläskfilén med ugnsstekta potatisklyftor, kokta primörer, spenatblad och såsen.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs – galet gott!

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Sväng ihop en god tacogratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 


Läs mer om:

Dela
(13)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…