Annons

Annons

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker!

Baconlindad fläskfilé i ugn är en favorit hos många familjer. Gott, snabbt och enkelt att variera. Här serverar vi den med en krämig ostsås och pasta.

Dela
(431)

Baconlindad fläskfilé med ostsås

4 port

500 g fläskfilé
1 pkt bacon, 140 g
200 g körsbärstomater, gärna olika färg

Rub
2 msk fransk örtkrydda, torkad
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
2 msk färsk timjan
1 msk farinsocker
2 msk flingsalt

Annons

Tillbehör
300 g tagliatelle

Ostsås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
3 dl vispgrädde
2 dl riven ost
salt och peppar
parmesanost

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rub: Rör samman ingredienserna. Gnid in rubben i fläskfilén. Bryn filén hastigt runt om i smör i stekpanna.

2. Linda in filén i baconskivorna och bind med steksnöre. Stek i ugn ca 20 min tillsammans med körsbärstomaterna.

3. Tillbehör: Koka pastan enl anv på förp.

4. Ostsås: Skala och hacka schalottenlök och vitlök, låt mjukna i smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll över grädde och låt sakta puttra 5 min. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen i pastan.

 

 Läs mer:

Dubbelmarinerad fläskfilé

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs – galet gott!

Fläskfilégratäng med tacosmak

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(431)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons

Senaste från Hemmets
ANNONSSAMARBETE MED MARABOU

Annons

Laddar nästa sida…