Annons

Annons

Baconfylld fläskytterfilé

En nyttig och god fläskytterfilé som är fylld med krispigt bacon och äpple. Servera med potatis som blandats med rucolasallad.

Dela
(0)

Ytterfile

300 g fläskytterfilé
½ msk smör

Fyllning
2 skivor bacon
¼ äpple
½ liten gul lök
2 msk grovhackad mandel
½ msk hackad rosmarin

Servering
25 g smör
½ tsk curry
½ tsk flytande honung
300 g kokt potatis
35 g rucolasallad

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Fyllning: Strimla baconskivorna fint. Stek i panna tills fettet smält ut. Tärna äpplet fint och finhacka löken. Tillsätt i pannan och stek tills löken mjuknat. Vänd ner mandel och rosmarin, salta och peppra.

2. Skär fläskytterfilén så att det blir en platt skiva, salta och peppra. Lägg på fyllningen, rulla ihop och bind upp med bindgarn. Bryn runt om i smör och lägg över i en ugnsform. Stek i ugn till en innertemp på 67°, ca 35 min. Låt vila 10 min.

3. Smält smöret och smaka av med curry och honung. Dela eller krossa potatisen och blanda med rucolasallad. Skiva upp köttet, skeda över currysmöret och servera med rucolapotatisen.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…