Annons

Annons

Fresta med lingonrulle!

LingonrulleRulltårta är perfekt att ha färdigt i frysen! Lätt att skära upp i skivor när den är halvfryst.

Lingonrulle
12–14 skivor
3 ägg
1½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
75 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
ca 1 dl lingon
Ugn 250°

Annons

Gör så här
1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten.
2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, täckt med ett bakpapper.
3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.
5. Fyllning: Blanda alla ingredienser utom lingonen i en bunke. Vispa med elvispen till en jämn och slät smet. Bred krämen på rulltårtan och strö på lingonen. Rulla samman från långsidan. Ställ in i kylen eller frysen. Skär i skivor.

Tips! Vill du ha en ”tjockare” rulltårta? Rulla ihop rulltårtan från kortsidan i stället!

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Recept på fler goda rulltårtor:

Krämig mockarulle

Daimrulle med rostad mandel

Chokladrulle med bär

 

Mer om detta

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…