Annons

Annons

Ät rätt så slipper du rynkor!

Dela
(0)

Huden påverkas av vad vi äter och hur vi tar hand om oss själva. När det gäller rynkor så står ärftligheten för 20 procent – och hela 80 procent kan vi faktiskt påverka själv!

 

Helena Nyblom är läkare och författare till boken ”Vägen till friskare hud”. I boken finns gott om exempel på livsmedel som stärker kollagenet och gör huden smidig och elastisk, men också tips på sådant man bör undvika att stoppa i sig. Färgstarka frukter, bär och grönsaker – som blåbär, spenat och apelsin – är till exempel jättebra för huden, medan stekt, friterad och grillad mat innehåller ämnen som kan leda till för tidigt åldrande.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Att stressa är inte heller bra.

– Stress höjer kortisolnivån och kortisolet bryter ner kollagenet och huden blir torr och rynkig, säger Helena Nyblom.

 

Mer om Helena Nyblom och förebyggande hudvård läser du i Hemmets Veckotidning nr 47.

 

Foto: Kurt Pettersson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…