Annons

Annons

Ärtig favorit!

Dela
(0)

Laxpaj med ärtor och senap

Fräscht grönt inslag av ärter och fin smak av senap. Detta är vår favorit just nu!

Ärtig laxpaj
4–6 port
1 kyld smördeg, ca 250 g
Fyllning
200 g varmrökt lax
250 g gröna ärter
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
4 ägg
1 msk fransk senap
1 rödlök
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Lägg ut smördegen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga bottnen med en gaffel.
2. Fyllning: Dela laxen i små bitar, blanda med häften av ärterna. Fördela blandningen i pajskalet. Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg och senap. Häll blandningen över laxröran.
3. Skala och skär löken i tunna skivor. Fördela lök och resten av ärterna över fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…