Annons

Annons

Äppelpaj med mandelsmulor

Härlig smulpaj med smak och doft av äpplen och kardemumma.

Dela
(4)

Äppelpaj med mandelsmulor

ca 8 bitar

Mandelsmulor
200 g mandelmassa
150 g smör
11/2 dl strösocker
21/2 dl vetemjöl

Fyllning
4–6 mellanstora äpplen
1/2 msk malen kardemumma
2 msk rörsocker strö
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Annons

Topping
2 msk mandelspån

Garnering
smörstekta äppelklyftor
Servering

vaniljvisp el vaniljglass
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mandelsmulor: Riv mandelmassan grovt. Tärna smöret. Blanda smör, mandelmassa, socker och mjöl till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 6–7 min.

2. Fyllning: Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg skivorna i en skål tillsammans med kardemumma, rörsocker, strösocker och potatismjöl. Blanda om ordentligt. Fördela äppelskivorna i pajskalet. Strö över resterande mängd pajsmulor.

3. Topping: Strö över mandelspån och grädda 20–25 min.

4. Garnera med oskalade äppelskivor som du stekt i smör blandat med lite socker och malen kardemumma. Servera med vaniljvisp eller glass.

 

Läs mer

Hemgjord vaniljvisp

Fru Bråttoms smulpaj

Hallonpaj med choklad

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(4)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…