Annons

Annons

Äppelmuffins med tosca – kan det bli mumsigare?

Dela
(9)

Äppelmuffins med toscaglasyr

Klassiska smaker som alltid är lika läckra och omtyckta.

Tosca- & äppelmuffins

ca 17 st

100 g smör

1½ dl rörsocker

2 ägg

1½ dl gräddfil

150 g riven mandelmassa

1 rivet äpple

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Annons

2 tsk stött kardemumma

Toscaglasyr

½ dl ljus sirap

50 g smör

1 tsk vetemjöl

75 g mandelspån

Ugn 200°, 250°

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Vispa smör och socker. Vispa i äggen, ett i taget. Rör ner gräddfil, mandelmassa och äpple. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner detta i smeten.

2. Fyll formar, gärna av aluminium, till lite mer än hälften. Grädda dem nästan klara i mitten av ugnen i 200° ca 15 min. Höj ugnsvärmen till 250°.

3. Gör toscan under tiden: Blanda sirap, smör, mjöl och mandelspån i en kastrull. Låt småkoka tills smeten får lite färg, 3–5 min. Fördela toscaglasyren på muffinsen. Grädda klart i övre delen av ugnen ytterligare 2–3 min.

Av Boel Ottmer  Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(9)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…