Annons

Annons

Äppelmuffins med nötkrisp

En skön röra av havregryn och hasselnötter blir gott krisp i våra lättlagade äppelmuffins.

Äppelmuffins med nötkrisp

ca 15 st, ganska stora
100 g mjukt smör
2 ½ dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
100 g fint hackade hasselnötter
ca 2 äpplen

Nötkrisp
50 g smör, kallt
1 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter
1½ msk vetemjöl
½ dl strösocker

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Nötkrisp: Skär smöret i små tärningar. Blanda samman med resten av ingredienserna till ett smul.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och nötter. Vänd ner det i smeten.

3. Fördela smeten i formar, till hälften fyllda. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner några i varje muffins. Strö över krisp på muffinsen.

4. Grädda i mitten av ugnen, 20-25 min.

 

Läs mer

Mjuk äppelkaka med kardemumma

Äppelkaka i långpanna

Äppelpaj med mandelmassa och punsch

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(14)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…