Annons

Annons

Äppelfyllda yoghurtmuffins med smultopp

Yoghurt i smeten ger saftiga muffins, och smuldegen på toppen blir lätt knäckig under gräddningen. Inuti göms syrliga äppeltärningar. Vilka favoritmuffins!

Dela
(3)

Äppelmuffins med smultopp

12 st

3 ägg
11/2 dl rörsocker
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk rörsocker
2 tsk mortlad kardemumma

Smuldeg
30 g kylskåpskallt smör
2 msk havregryn
2 msk hackade hasselnötter
1 msk rörsocker
1/2 msk vetemjöl

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Vänd ner yoghurten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.

2. Skala, kärna ur och klyfta eller tärna äpplena. Blanda rörsocker med kardemumma och vänd frukten i blandningen. Ställ blandningen att vila i kylen en stund.

3. Fördela smeten i muffinsformar, ställ dem gärna i muffinsbleck. Tryck ner frukten i muffinsens mitt med en sked.

4. Smuldeg: Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser. Toppa muffinsen med smulorna och grädda till fin färg, 13–15 min. Känn med en sticka att de är klara, öka annars tiden. Servera gärna med vaniljvisp.

 

Läs mer

Äppelfylld vaniljkaka

Hallonmuffins med vit chokladtopp

Kolaäppelpaj med havresmul

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…