Annons

Annons

Äppelfylld vaniljkaka med smuldeg

Klassisk mjuk kaka med vanilj och äpple. På toppen strör vi över smuldeg för att lyxa till äppelkakan lite extra!

Dela
(0)

2
Visa bildspel

/
Äppelfylld vaniljkaka med smuldeg
Äppelfylld vaniljkaka med smuldeg
...
Visa mer


ca 12 bitar
225 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver

Fyllning
2 ägg
3 dl lätt crème fraiche
1 dl råsocker
½ tsk malen kanel
1½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.

2. Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröd form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked.

3. Fyllning: Rör ihop ägg, crème fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten av smuldegen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 min.

 

Läs mer:

Kolaäppelpaj med havresmul

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Lyxig äppeldessert i glas

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…