Annons

Annons

Äppelbullar med mandelmassa

Vetebullar fyllda med mandelmassa och äpple passar lika perfekt till kaffestunden vid köksbordet som i picknickkorgen!

Dela
(237)

Äppelbullar med mandelmassa

Äppelbullar med mandelmassa.

ca 40 st
50 g jäst
4 dl mjölk, rumstemp
½ tsk salt
½ tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
13–13½ dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
50 g smör, rumstemp
½ msk strösocker
200 g mandelmassa
2–3 äpplen

Annons

Pensling och garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Lös den i mjölken. Blanda i salt, kardemumma, socker, ägg och ca hälften av mjölet. Tillsätt smöret klickvis. Häll i det mesta av resterande mjöl och arbeta till en smidig, blank deg. Låt jäsa under duk 1–1½ tim.

2. Dela degen i bitar och forma till bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk i 30–40 min.

3. Fyllning: Rör ihop smör, socker och mandelmassa under tiden. Skala och klyfta äpplena. Tryck ner en klick fyllning och en äppelklyfta i varje bulle. Låt jäsa ytterligare 5–10 min. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

4. Grädda mitt i ugnen, 8–10 min.

 

Läs mer:

Kolaäppelpaj med havresmul

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Lyxig äppeldessert i glas

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(237)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…