Annons

Annons

Äppel- och kardemummabullar

De saftiga bullarna får härligt frisk smak av nyplockade äpplen.

Dela
(31)

Äppel och kardemummabullar

ca 40 st

Deg
1 pkt jäst, 50 g
150 g smör
3 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor
1½ dl strösocker
1 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör
1 dl strösocker
2½ dl äppelmos
2 msk kanel

Pensling
1 ägg
½ dl strösocker
2 tsk kanel
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke/matberedare. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader tillsammans med stött kardemumma. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman degen, låt jäsa under bakduk 45 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en ca 1 cm tjock degplatta. Blanda smör, socker, äppelmos och kanel. Bred krämen på degplattan och rulla ihop till en rulle, skär i 3–4 cm stora bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa ytterligare 45 min under bakduk.

3. Pensla med ägg och pudra över en blandning av socker och kanel.

4. Grädda bullarna 7–10 min.

 

Läs mer

Sockerbullar med äpple och kanel

Lättfixade äppelbullar 

Klassiska kardemummabullar

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(31)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…