Annons

Annons

Saftiga äppel- och kanelmuffins

Sugen på något gott, snabbt och lätt att göra? Baka då dessa fantastiska muffins med kanelkryddade äpplen och len topping! Baka efter vårt recept och trolla fram saftiga muffins på nolltid!

Annons

äppelmuffins med kanel

ca 15 st

125 g smör, mjukt
2 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av ½ citron
1 msk pressad citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
2 msk muscovadosocker
½ msk malen kanel
2–3 äpplen

Topping
200 g färskost, t ex philadelphia
100 g mjukt smör
3½ dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
1–2 äpplen
malen kanel
muscovadosocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner citronskal och -saft.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med mjölken.

3. Blanda socker och kanel. Kärna ur äpplena och skär i tärningar. Vänd dem i kanelsockret och rör ner i smeten. Fördela smeten i formar så de fylls till ca ¾.

4. Grädda mitt i ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

5. Topping: Vispa samman färskost, smör, florsocker och vaniljsocker. Toppa muffinsen med kräm och äppelklyftor. Strö över kanel och socker.

 

Läs mer:

Saftiga morotsmuffins med frosting

Päronmuffins med nötkrisp

Havremuffins med äpple

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…