Annons

Annons

Apelsinkolarutor i långpanna

Saftiga och lättbakade nötrutor med det lilla extra! Serveras med apelsinkolasås och vispad grädde.

Dela
(0)

Apelsinkolarutor i långpanna

24 st
125 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
200 g hasselnötsmjöl, eller malda nötter
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Apelsinkolasås
2 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
¾ dl ljus sirap
1½ tsk kakao
2 msk pressad apelsinsaft
25 g smör, rumstemp

Annons

Garnering & servering
clementinklyfta
lättvispad grädde

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda nötmjöl/nötter, vetemjöl och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten med smöret. Bred ut smeten i en liten långpanna med bakpapper, ca 25×35 cm.

2. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

3. Apelsinkolasås: Blanda grädde, socker, sirap, kakao och apelsinsaft i en vid kastrull. Låt koka tills det bildas ”gångar” när du drar med sleven, ca 25–30 min. Ta från värmen och rör ner smöret. Låt svalna lite innan såsen breds över kakan. Låt stelna. Skär i rutor och garnera med clementinklyftor. Servera med grädde.

 

 

Läs mer: 

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Bästa kakorna i långpanna – 6 smaskiga recept

Glutenfri chokladkaka i långpanna

Baka ljuvligt goda toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…