Annons

Annons

Apelsinchokladmuffins med mandelgrädde

Den mumsiga grädden ovanpå apelsinchokladmuffinsen är smaksatt med mandelmassa och apelsinlikör.

Annons

ca 15 st
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1½ dl filmjölk
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk bakpulver
rivet skal av ½–1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
Mandelgrädde
ca 3 dl vispgrädde
ca 150 g mandelmassa
ev en skvätt apelsinlikör (Cointreau)
Garnering
1 apelsin
lite riven mandelmassa
Ugn 200º

Gör så här

1. Rör smör och socker slätt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och sist filmjölken.

2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten med apelsinskal och -saft. Fördela smeten till 3/4 i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

3. Grädda mitt i ugnen, 12–15 min. Låt svalna.

4. Mandelgrädde: Vispa grädden. Smaksätt med riven mandelmassa och ev lite cointreau. Lägg en klick grädde på varje muffins och garnera med tunnskuren apelsin och lite mandelmassa.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs mer:

Toscamuffins med hallon

Chokladmuffins med kola

Kolafyllda citronmuffins

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…