Annons

Annons

Apelsin- och chokladkolakakor

Ny småkaksfavorit, härligt mjukseg och med lyxig smak av valnötter, choklad, kola och apelsin.

Dela
(2)

Apelsin- och chokladkolakakor

ca 50 st
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
rivet skal av 1 apelsin
3/4 dl hackade valnötter

Dekoration
valnötter

Ugn 175° 

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda samman resten av ingredienserna och tillsätt dem. Arbeta samman till en deg. Använd gärna matberedaren men arbeta bara tills degen gått ihop.

2. Dela degen i fyra delar. Rulla ut till längder och lägg två på varje plåt. Platta till. Garnera med halverade valnötter, tryck till så att de fastnar.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

 

Läs mer: 

Söta pepparkaksmuffins

Glöggbrownies

Småkakor med lingon

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…