Annons

Annons

Äntligen tid för sparris!

Dela
(0)

Nu är sparrisen som bäst! Njut den i en frasig paj – enkelt och fantastiskt gott!

Sparrispaj med pinjenötter

Paj är alltid rätt! Den här med rostade pinjenötter, ost och sparris är vårens favorit.

4–6 port

Annons

Pajdeg

21/2 dl vetemjöl

100 g smör

1 msk vatten

Fyllning

50 g pinjenötter

1 knippe (250 g) grön sparris

3 ägg

2 dl vispgrädde

2 krm salt

1 krm svartpeppar

1 dl riven västerbottensost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda ingredienserna för hand el i matberedare. Låt degen vila i kyl insvept i plast ca 30 min.

2. Tryck ut degen i smord form, ca 24 cm i diam. Nagga degen och förgrädda i ca 10 min.

3. Fyllning: Rosta pinjenötterna i torr, het panna.

4. Ta bort de hårda nedre delarna av sparrisstänglarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten och spola den i kallt vatten. Fördela sparrisen i pajskalet.

5. Vispa upp äggen och blanda med grädde, salt, peppar, ost och pinjenötter. Häll äggstanningen över pajen och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Garnera ev med extra pinjenötter.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…