Annons

Annons

Äntligen tid för rabarberkaka!

Dela
(2)

Rabarberkaka

Friskt, syrligt och ljuvligt gott – njut av vårens första skörd!

Rabarber- & jordgubbskaka

Generöst med jordgubbar på toppen ska det vara!

ca 12 bitar

3 dl rabarber i bitar

3 dl jordgubbar i bitar

½ dl rörsocker

Annons

175 g rumsvarmt smör

2½ dl strösocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1½ tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

Servering

ca 200 g jordgubbar

florsocker

vispgrädde

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Blanda rabarber och jordgubbar med rörsockret.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med mjölken i äggvispet.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Fördela rabarbern och jordgubbarna i formen, tryck försiktigt ner dem lite i smeten.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt svalna.

5. Servering: Garnera kakan med jordgubbar, pudra över lite florsocker och servera gärna med en klick lättvispad grädde.

Av Boel Ottmer

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…