Annons

Annons

Äntligen dags för kantareller!

Dela
(0)

Lyxa till mackan med smörstekta kantareller. Den salta ädelosten bryter perfekt mot de milda kantarellerna.

2 port

2 skivor lantbröd

200 g kantareller

2 msk smör

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

3 msk vetemjöl

Annons

3 dl mjölk

1 dl vispgrädde

50 g gräddädelost

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Sätt på ugnen. Lägg brödskivorna på en plåt. Rosta först ena sidan i ugnen någon minut till fin färg. Vänd brödet och rosta den andra sidan. Eller rosta brödet i en brödrost.

2. Ansa och ev dela kantarellerna. Fräs dem snabbt i smör. Salta och peppra. Tillsätt mjölet och späd med mjölk och grädde. Sjud stuvningen ca 5 min.

3. Lägg stuvningen på brödet och smula osten över. Gratinera snabbt i ugnen tills osten smält.

 

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…