Annons

Annons

Ångad torsk med örtdressing

Kokt torsk som serveras med läcker örtdressing, kokt potatis och sallad. Lika gott som nyttigt och mättande!

5 Smala HV 27 Torsk

2 bitar torskrygg à 150 g
½ tsk salt

Örtdressing
1 dl hackade blandade örter, tex basilika, dill och persilja
1 finhackad schalottenlök
½ finriven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
1 msk vatten
2 tsk flytande honung
salt och peppar

Annons

Servering
sallad
citron
300 g kokt potatis

Gör så här
1. Gnid in fisken med saltet, låt stå medan du blandar ihop alla ingredienser till dressingen.

2. Ånga torsken i en ånginsats eller i en trådsil ovanför kokande vatten i en kastrull med lock. Ånga till en innertemperatur på 52°, ca 10 min.

3. Servera med örtdressing, grönsallad, citron och kokt potatis.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…