Annons

Annons

Amerikanska köttbullar med ugnsbakad sötpotatis

Med enkla medel piffar du snabbt upp klassiska köttbullar! Denna amerikanska variant gjord på kalkonfärs är lite kryddigare och får en krispig yta av bacon och rörsocker – Jättegott!

Dela
(38)

kalkonfärsbullar med bacon

Servera de goda kalkonfärsbullarna med klyftor av rostad sötpotatis och bakpotatis.

Recept 
kalkonköttbullar med bacon och chili

4 port

500 g kalkonfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
salt och peppar
1 pkt bacon, 140 g
1/2 dl rörsocker
1 tsk chiliflakes

Tillbehör
2 bakpotatisar
2 sötpotatisar
1 msk rapsolja
flingsalt
bbq-sås

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Blanda ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar, låt svälla 10 min. Tillsätt färsen och forma till stora köttbullar. Låt köttbullarna ligga på vattensköljd skärbräda 10 min.

2. Dela baconet mitt itu på längden. Rulla in köttbullarna i baconet. Rulla dem därefter i en blandning av rörsocker och chiliflakes. Lägg köttbullarna på plåt med bakpapper.

3. Stek i ca 30 min tills baconet blivit krispigt. Vänd köttbullarna några gånger under tiden.

4. Tillbehör: Skär bakpotatisen i klyftor. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg klyftorna i ugnsform med olja. Salta och baka i ugnen 30–40 min. Servera med bbq-sås.

 

Läs mer:

Kryddiga köttbullar med vitlök och sidfläsk

Tacobollar med guacamole

Baconlindade järpar

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(38)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…