Annons

Annons

Alla hjärtans-muffins

Dela
(0)

Muffins

Garnera muffinsen med grädde, bär och ett vackert hjärta av choklad så blir de som små bakelser!
Alla hjärtans-muffins
ca 15 st
100 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g hackad ljus choklad
1 dl mjölk
Garnering
100 g mörk choklad
2–3 dl vispgrädde
jordgubbar och blåbär
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda vetemjöl, kakao, vanilj, bakpulver, salt och choklad. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken och smöret. Fyll muffinsformar till ca ¾.
3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna.
4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Häll chokladen i en spritspåse eller plastpåse. Klipp ett litet hål och spritsa hjärtan på ett bakpapper. Låt stelna i kylen.
5. Vispa grädden. Lägg grädden i en spritspåse med tyll. Spritsa grädde på muffinsen. Dekorera med bär och chokladhjärtan.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Fler läckra kakor för alla hjärtans dag:

Sockersöta drömmar

Polkakyssar 

Valentins chokladhjärtan 


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…