Annons

Annons

Alla älskar kladdkaka!

Chokladdesserter 7

Lyxig kladdkaka med Baileysgrädde

Med sin rika chokladsmak och ett krämigt inre lyfter den fikastunden till nya höjder!

8–10 bitar

125 g smör

200 g mörk choklad, 70 %

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Annons

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Garnering

2 1/2 dl vispgrädde

2 msk Baileys el annan chokladlikör

bär

mynta

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta tillsammans med smöret.

2. Vispa ägg och strösocker. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet och vänd ner den smälta chokladen. Rör försiktigt om till en jämn smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diam. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska ha stelnat på ovansidan, men vara krämig inuti. Bäst blir kakan om den får stå någon tim före servering.

4. Garnering: Vispa grädden och smaksätt med Baileys. Garnera kakan med bär och myntablad, servera med en klick grädde.

Av Pernilla Nilsson Foto: Olof Abrahamsson

Vill du ha recept på fler kladdkakor? Kolla in de här!

Kladdkaka med kola och nötter

Kladdkaka med toscatäcke

Kladdkaka med mjölkchoklad

Fransk kladdkaka

Läs också:

Dela
(6)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…