Annons

Annons

Bjud på italienska lammracks!

Pestobakade lammracks

Nygräddad focaccia passar alldeles utmärkt att servera till!

Pestobakade lammracks

4 port

800 g–1 kg lammracks

Pesto

2 krukor basilika

1 vitlöksklyfta

½ dl parmesanost

1 dl olivolja

2 msk pinjenötter

Sallad

Annons

1 litet huvud rosésallad

1 litet huvud romansallad

½ dl olivolja

1 msk färskpressad

citronsaft

1 msk balsamvinäger

2 tsk finhackad färsk oregano

1 tsk flingsalt

färskmald svartpeppar

Ugn 180°

 

Gör så här

1. Pesto: Mixa ingredienserna i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

2. Bryn lammracken i smör tills de fått färg. Bred pesto på yttersidan. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen 15–20 min, innertemperaturen ska vara 54–55° i den tjockaste delen.

3. Sallad: Strimla båda salladssorterna fint och blanda dem. Vispa ihop olja, citronsaft, vinäger, oregano, salt och peppar med en gaffel. Ringla vinägretten över salladen precis före servering.

Tips! Pesto som blir över håller sig i kylskåp upp till 1 vecka (lägg plastfolie direkt på ytan). Pesto går även bra att frysa!

Av Alexandra Zazzi Foto: Annika Broman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…