Annons

Annons

Åh, ljuvliga sparris…

Dela
(0)

Sparrissoppa

Servera soppan varm eller ljummen i små glas.

Skön grön sparrissoppa

6 bufféport

400 g grön sparris

10 dl vatten

2–3 msk konc grönsaksfond

¾ dl vetemjöl

2½ dl vispgrädde

½ dl rucolasallad

½ dl hackad persilja

Annons

Garnering

sparrisstjälkar

kryddgrönt

 

Gör så här

1. Skär bort den hårda delen av sparrisstänglarna. Ta undan 6 sparrisstänglar och skär resten i småbitar. Koka upp hälften av vattnet tillsammans med grönsaksfonden.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg ner sparrisbitarna och låt allt koka samman i ca 4 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare.

3. Blanda mjöl och vispgrädde och tillsätt detta tillsammans med resterande mängd vatten. Låt soppan sjuda i ca 5 min.

4. Riv salladen i små bitar. Vänd ner den och persiljan i soppan.

5. Mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar. Koka de sparade sparrisstänglarna i lättsaltat vatten 1 min, spola dem försiktigt i kallt vatten. Häll upp soppan i små glas. Sätt de sparade sparrisstänglarna i glasen och garnera med lite kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…