Annons

Annons

Ägghalvor med sill och brynt smör

Fresta med Tareq och Ellen Taylors fyllda ägghalvor med sill och bryt smör på buffén! Passar bra både till jul och påsk.

Dela
(0)

Fyllda ägghalvor

20 st
10 ägg
75 g smör
salt, peppar
2 hela matjessillfiléer
1 liten gul lök
3/4 dl hackad dill
saft av ½ citron

Garnering
färsk dill

 

Gör så här

1. Koka äggen i sex minuter och spola dem kalla. Skala och dela äggen på längden. Ta ut gulorna och lägg i en skål.

Annons

2. Bryn smöret i en kastrull på medelhög värme. Häll det brynta smöret över äggulorna och rör ihop med lite salt och peppar. Klicka ägguleblandningen i ägghalvorna.

3. Hacka samman matjessill, lök, dill och citronsaft.

4. Toppa äggen med hacket och garnera med dill.

 

Läs mer

Laxpannacotta

Sillstubbar

Minipaj med lax

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…