Annons

Annons

Äggcocotte med bacon och ädelost

Gott i form med ägg, spenat och bacon. Garnera med gnistrande röda granatäppelkärnor.

Dela
(0)

Äggcocotte med bacon och ädelost

4 port
150 g spenat
1 msk smör
140 g tärnat bacon
6 grovhackade valnötter
2 dl riven gräddädelost
4 ägg
4 msk vispgrädde

 

Garnering
kryddgrönt, t ex gräslök
granatäppelkärnor
Ugn 200 °

 

Annons

Gör så här

1. Ansa spenaten. Fräs spenaten i smör tills den mjuknat. Salta och peppra lätt. Sila ev bort överflödig vätska. Fräs baconet blankt och smidigt, låt rinna av på ett hushållspapper.

2. Fördela spenat och bacon i 4 smorda ugnsformar som rymmer ca 11/2 dl. Strö över valnötter och ost. Knäck försiktigt 1 ägg i varje form. Häll 1 msk vispgrädde över varje form.

3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och garnera med gräslök och granatäppelkärnor.

 

Läs mer:

Festlig paté 

Lax med lime och purjo 

Pannkaksrulle med ost och bacon 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norsell


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…