Annons

Annons

Ägg de luxe på ett kick!

Dela
(0)

ägghalvor

Ägg, basilikakräm och räkor – mmm, påskens godaste!

Ägghalvor med piff

4 port

6 ägg

1½ dl crème fraiche

½kruka basilika

½ dl riven parmesan

24 räkor

gräslök

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 8 min. Häll av vattnet och spola äggen i kallt vatten.

Annons

2. Vispa crème fraichen tjock, mixa ner basilika och parmesan till en ljusgrön kräm.

3. Skala äggen, dela dem med vass kniv (diska kniven mellan varje ägg för snygg snittyta). Lägg halvorna på ett fat och klicka ut basilikakrämen ovanpå.

4. Skala räkorna. Toppa äggen med räkstjärtar och gräslök. Kör ett par varv med pepparkvarnen över äggen.

Av Janet Gustavsson  Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…