Annons

Annons

Så adventspyntar du entrén

Det är lätt att skapa en stämningsfull entré inför advent och julen! Använd naturen med mossa och kottar som bas. Gör kransar och arrangera säsongens växter i korgar och krukor. Vi lovar, aldrig har din trappa varit mer inbjudande!

Dela
(208)

julkrans_1

1. Finaste dörren

Vit julros, Helleborus niger, är vacker på trappan.

Rama in ytterdörren med en konstgjord ljusslinga för utomhusbruk. Skapa stämning med några pyntade grankvistar på dörren, minigranar och buxbomsklot.

Annons

Gulligast! Även den lilla pippins bostad kan pyntas. Böj till en ståltråd och fäst små, korta bitar av vintergröna kvistar med hjälp av spoltråd – snart har du gjort en krans i miniformat.

 

Julkrans_2

2. Hängande gran

Granen är så grön och grann – även på stugan! Bocka bistål (stegformat armeringsjärn som du hittar på byggvaruhusen) till en rektangel och fäst ihop med spoltråd. Klä den sedan med små kvistar av barrväxter. Det blir väldigt effektfullt att blanda barr av helt olika karaktär. Här har vi valt kvistar av ädelgran, Abies nobilis, och idegran.

 

julkrans_3

3. Kransar & buketter

Naturens eget material är oslagbart till kransar. På den här tunna stommen av bistål (stegformat armeringsjärn) har floristen bundit olika sorters gran och enris tillsammans med skogens kottar och trädgårdens grenar och frukter.

Varför inte sätta en bukett på dörren i stället för en krans? Det går fort och lätt att göra! Ta ett par kvistar granris i botten och lägg till några kvistar kryptomeria (japansk ceder). Knyt ihop kvistarna hårt med ståltråd. Dekorera med fina band, kottar och äpplen.

 

Läs mer: Höstpyssla med kottar 

 

Så gör du en egen julkrans

Så gör du en julkrans

Det här behövs: Naturmaterial som t ex idegran, lav, buxbom, mossa, tuja eller ädelgran. Dekorationer som t ex kottar och bär. Stomme och spoltråd, limpistol och sekatör.

Gör så här:

1. Fäst spoltråden i stommen.

2. Gör små buketter av de olika materialen.

3. Linda fast buketterna på stommen så att de hela tiden täcker förra bukettens stjälkar. Dra åt hårt med spoltråden så blir kransen hållbar.

4. När buketterna täcker hela kransen kan man göra ett snyggt avslut genom att sticka in de sista stjälkarna under den första bukettens kvistar.

5. Fäst tråden på baksidan. Gör en ögla för upphängning.

6. Limma eventuellt på bär, kottar eller andra dekorationer.

 

Läs mer:

Så lyckas du med amaryllisen 

Vinterpyssla med blommor

5 vackra julgrupper och DIY-tips 

 

 

Av Helena Strengbom och Annika Christensen

Foto: Anna Jeppsson och Annika Christensen

Text: Carro Wendt och Monica Ljungberg


Läs mer om:

Dela
(208)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…