Annons

Annons

Ädelostfylld kycklingfilé

Festligt och populärt bland både små och stora middagsgäster – kyckling är alltid rätt! Fyll filéerna med ost, linda in dem i bacon eller gör en härlig kycklinggryta. Tillbehör som pastasallad och sås får du också recept på!

Dela
(4)

Ädelostfylld kycklingfilé

 

Fyll kycklingfiléerna med ädelost, persilja och soltorkade tomater. Servera med en ljuvlig sås!

4 port
4 kycklingfiléer
125 g ädelost
1 knippe bladpersilja
4 soltorkade tomater
2 msk smör
salt, peppar

Annons

Ugnsstekt potatis
700 g färskpotatis
3 msk olja
salt, peppar
200 g små kvisttomater
40 g babyspenat

Sås
2 dl sky+vatten
2 dl crème fraiche
3 msk konc kalvfond
2 msk vetemjöl
2 msk soja
salt, peppar

Servering
sockerärter
salladslök
pinjenötter

Gör så här:

1. Gör en ficka i varje kycklingfilé och fyll dem med ädelost, persilja och strimlad soltorkad tomat. Fäst med tandpetare.

2. Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra runtom. Häll i lite vatten och låt dem sjuda under lock ca 20 min så de blir genomstekta. De är klara vid 70 ° innertemperatur.

3. Ugnsstekt potatis: Tvätta potatisen och dela dem om de är stora. Lägg potatisen på en liten plåt. Droppa över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 40 min eller tills potatisen har fått fin färg.

4. Lägg ner tomaterna på sin kvist bland potatisen mot slutet av stekningen. Skölj spenaten. Tag ut potatisen och blanda i spenatbladen.

5. Sås: Tag upp kycklingen ur skyn. Sila stekskyn. Mät upp och späd med vatten till 2 dl. Blanda crème fraiche, fond, mjöl och soja. Koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Häll i skyn och blanda. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera kycklingen med såsen, potatisen, de varma tomaterna samt kokta sockerärter, salladslök och pinjenötter.

 

Av Eva Boström
Foto Ulf Svensson

 

LÄS MER: Exotisk kycklinggratäng

LÄS MER: Kycklingpaj med äpple & mozzarella

LÄS MER: Frasig kycklingschnitzel


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…