Annons

Annons

Ädelost- & broccolipaj

Dela
(0)

Ädelost- och broccolipaj

En klick av den söta dadelkrämen gör underverk när den möter ädelostens sälta!

Smakrik ädelost- & broccolipaj

4 port
1 kyld pajdeg/mördeg (230 g)
Fyllning
2 broccolistånd
2 röda paprikor
2½ dl mellangrädde
3 ägg
140 g ädelost
1½ dl riven ost
Garnering
paprika
broccoli
Dadelkräm
10 urkärnade dadlar
½ liten chili
1½ dl kesella

Annons

Ugn 225 °

Gör så här
1. Klä en pajform, ca 28 cm i diam, med pajdegen. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
2. Fyllning: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Vispa samman grädde och ägg. Smula i ädelost och tillsätt den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Fördela broccoli och paprika i fyllningen. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min.
3. Dadelkräm: Hacka dadlar och chili och mixa med kesellan till en slät kräm. Smaka av med salt.

Av Ellinor Varady
Foto: Erik Karlsson

Gillar du paj? Varför inte laga en ostpaj med smak av Italien eller en kalasgod köttfärspaj?


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…