Annons

Annons

5 supergoda sätt att variera äggröran på

Äggröra är en favoritfrukost hos många. Vi har samlat 5 favoriter att testa redan imorgon!

Dela
(109)

Krämig äggröra på lantbröd är en given klassiker. Foto: Shutterstock

Krämig äggröra på lantbröd är en given klassiker. Foto: Shutterstock

Äggröra är både gott att äta och enkelt att göra. Dessutom innehåller ägg mycket protein vilket håller dig mätt längre. Det finns en hel del recept på äggröra och vi har samlat några favoriter, från lyxig äggröra med grädde och bacon till en proteinbomb med keso.

1. Lyxig äggröra till helgen

2 personer

Annons

aggrora-bacon

Du behöver:

3-4 ägg
1 dl vispgrädde
25 g smör
1/2 paket bacon
Salt och peppar

Gör så här:

1. Knäck äggen i en skål, häll i grädde och rör om med en gaffel.

2. Stek baconskivorna knapriga.

3. Ta bort baconskivorna och låt dem vila på en tallrik.

4. Säng temperaturen på plattan till låg värme. Ha i smöret i samma panna som du stekte bacon i.

5. Häll i ägg- och gräddblandningen när smöret har smält och rör runt med en gaffel. När konsistensen har blivit som du önskar saltar och pepprar du efter smak.

6. Servera genast på en tallrik och lägg baconskivorna bredvid.

 

2. Äggröra med keso

2 personer

aggrora-keso

Du behöver:

3-4 ägg
1 dl keso
En klick smör
Salt och peppar

Gör så här:

1. Knäck äggen i en skål och häll i keso.

2. Sätt plattan på medelhög värme och klicka ner smöret.

3. När smöret har smält häller du i ägg- och kesoblandningen. Rör runt med en gaffel tills äggröran har fått önskad konsistens.

4. Salta och peppra efter smak.

 

3. Äggröra med sparris och parmesan

2 personer

aggrora-sparris

Du behöver:

3-4 ägg
4 st sparris
3 msk parmesan
En klick smör
Salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt plattan på medelhög värme och klicka ner smöret.

2. Skär sparrisen i 3-4 delar per styck och stek i smöret i någon minut. Låt vara kvar i pannan.

3. Knäck ner äggen i samma panna och rör runt med en trägaffel tills äggröran har fått önskad konsistens.

4. Strö över parmesan och låt smälta. Salta och peppra efter smak.

 

4. Äggröra med crème fraîche och gräslök

2 personer

aggrora-graslok

Du behöver:

3-4 ägg
2-3 msk crème fraîche, ex med chilismak
En knippe gräslök
En klick smör
Salt och peppar

Gör så här:

1. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel.

2. Sätt plattan på medelhög värme och klicka ner smöret.

3. När smöret har smält häller du i äggen. Rör runt med en gaffel tills äggröran har fått önskad konsistens.

4. Klicka i crème fraîche och värm upp. Salta och peppra efter smak.

 

5. Hackad äggröra med tomat och örter

2 personer

aggrora-tomat

Givetvis kan du göra en vanlig äggröra och lägga till tomat och basilika. Följ i så fall anvisningarna på något av de tidigare recepten.

Du behöver:

3-4 ägg
10 körsbärstomater
2 msk basilikablad, hackade
En klick smör
Salt och peppar

Gör så här:

1. Koka upp vatten och lägg sedan i äggen. Låt äggen koka i 6 minuter. Spola kallt vatten på äggen ett tag.

2. Skär körsbärstomaterna i halvor eller i fyra delar styck.

3. Hetta upp en panna och lägg i smöret. Fräs tomaterna i cirka 45 sekunder på hög värme under omrörning.

4. Ställ undan tomaterna och skala äggen. Hacka äggen i små bitar.

5. Fördela lika delar ägg och tomat i två skålar. Häll i hackad basilika och rör om.

6. Krydda med salt och peppar efter smak.

 

Text: Thowe Wagner Larsson, ellematovin.se 


Läs mer om:

Dela
(109)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…