Annons

Annons

3 x bakad potatis

Bakad potatis är enkel och praktisk mat – lax, kyckling eller salamifyllning. vad som passar dig bäst!

Dela
(771)

 Bakad potatis

Bakad potatis

4 port

Skrubba 4 potatisar och lägg dem i en ugnsfast form. Skär med vass kniv ett kryss i potatisarna. Baka dem i 225 varm ugn 1 tim eller tills de känns helt mjuka, prova med sticka (baktiden kan variera beroende på potatisens storlek). Tryck upp inkråmet i potatisen med fingrarna. Mosa med en gaffel ner en smörklick och lite salt i potatisen, lägg på salladsblad och sedan fyllningen.

Annons

 

 Norrlands frestelse

Norrlands frestelse

Strimla 200 g rostbiff. Blanda med 3 dl crème fraiche och 1 dl finhackad purjolök. Smaka av med 1/2–1 msk riven pepparrot, salt och peppar. Skölj och strimla bladen från 1 kruksallad. Lägg sallad i varje potatis. Fyll potatisen med röran och dekorera med någon färsk örtkrydda.

 

 Lyxig laxfyllning

Lyxig laxfyllning

Ta skinnet av 300 g varmrökt benfri lax. Dela laxen i mindre bitar. Tina 11/2 dl frysta ärter. Blanda samman 3 dl färdigköpt hollandaisesås, rivet skal av 1/2 tvättad citron och ärterna. Vänd ner laxen. Smaka av med salt och peppar. Placera valfria salladsblad i potatisarna. Fyll på med laxröra. Dekorera med citronskivor och 4 skivor kallrökt lax.

 

Salami & örtkräm

Salami & örtkräm

Strimla 200 g skivad salami. Skölj och dela 250 g cocktailtomater. Skölj 50 g rucolasallad. Blanda i en skål samman 3 dl crème fraiche (ev lätt) och 3 msk basilikapesto, smaka av med salt och peppar. Vänd ner 1 dl fintärnad gurka och salamin i röran. Fördela rucolasalladen i varje potatis, fyll på med röran. Toppa med tomaterna och hyvla över 1 dl parmesanost. Dekorera med basilikablad.

 

 

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs mer:

Varmrökt lax och ljummen potatissallad

Köttfärsgratäng med potatis

Fiffiga potatisbakelser


Läs mer om:

Dela
(771)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…