Annons

Annons

Triss i såser

Till en härlig buffé är goda såser ett måste. Här bjuder vi på tre läckra varianter!

Dela
(1)

3 sorters sås

Vit sås

5 dl rysk yoghurt
3/4 dl hackad dill
2 msk hackad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 limer, rivet skal och saft
salt och peppar

Gör så här

Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Annons

 

Grön sås

2 dl gröna ärter
1 avokado
1 dl crème fraiche
2 msk riven färsk ingefära
1 dl rapsolja
1 dl vatten
1 citron, skal och saft
salt och peppar

Gör så här

1. Förväll ärterna i lättsaltat vatten några min, häll av vattnet. Mixa med avokadokött, crème fraiche, ingefära, rapsolja, vatten och citronsaft.

2. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

 

Röd sås

2 röda paprikor
3 tomater, utan kärnor
3 msk sweet chilisås
2 msk tomatpuré
1 dl rapsolja
3 msk citronsaft
salt och peppar

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela paprikorna mitt itu, ta bort kärnor och hinnor. Halvera tomaterna och ta bort kärnorna. Lägg allt på plåt med bakpapper. Ställ in i ugn tills det börjar svartna. Lägg paprikorna i plastpåse 15 min, dra av skalet från paprikor och tomater.

2. Mixa paprikor med tomater, chilisås, tomatpuré, rapsoljan, som hälls i en tunn stråle, och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

 

Såserna är tänkta som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…