Annons

Annons

Avsluta middagen med äppelpudding!

Dela
(0)

Äppelpudding

Räcker till 8 personer men man kan ju festa på resterna en annan dag!

Äppelpudding
8 port
5 äpplen
200 g skivat vetebröd el valnötsbröd
2½ dl mjölk
3 ägg
2½ dl strösocker
200 g smält smör
1½ msk florsocker
Serveringsförslag
vaniljglass
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smöra och mjöla en rund form, ca 24 cm i diam. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg ett lager äpplen i formen.
2. Doppa brödskivorna i mjölken, ta upp och spara. Vispa ägg och socker. Tillsätt smör, vänd ner brödet och resten av äpplena, blanda väl. Häll smeten i formen.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med vaniljglass.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…